آشنایی با پرینترهای لیزری
برای مصارف کاری و شخصی خود میخواهید پرینتری بخرید، اما مدلهای مختلف موجود در بازار شما را گیج کرده است. در فروشگاههای گوناگون نام پرینتر لیزری را شنیدهاید، اما نمیدانید متناسب نیازتان هست یا خیر. در مقاله پرینتر لیزری چیست شما را با این فناوری، کاربرد، مزایا و معایب آن آشنا خواهیم کرد، تا با دانستن این نکات بهترین انتخاب را داشته باشید.
چاپگرهای لیزری مانند دستگاههای فتوکپی کار میکنند
پرینترهای لیزری بسیار شبیه دستگاه کپی عمل میکنند و از فن آوری های مشابهی بهره میبرند. همانطور که در ادامه این مقاله خواهیم گفت، پرینترهای لیزری اولیه در واقع از روی دستگاههای فتوکپی اصلاح شده ساخته شده بودند. در دستگاههای فتوکپی، از یک نور شفاف برای ایجاد رونوشتهای دقیق از یک صفحه چاپ شده استفاده میشود. نور، صفحه را بر روی یک درام حساس به نور میتاباند؛ الکتریسیته ساکن (همان عاملی که وقتی یک بادکنک را چند بار به لباس خود میمالید باعث میشود که به لباس بچسبد) باعث میشود که ذرات تونر به درام چاپگر بچسبد؛
سپس، تونر به روی کاغذ منتقل میشود و توسط غلطک های فیوزینگ “ذوب” میشوند و روی سطح کاغذ میچسبند. یک چاپگر لیزری هم دقیقاً به همین صورت عمل میکند؛ اما در این میان، یک تفاوت مهم وجود دارد: چون هیچ صفحه اورجینالی برای کپی برداری وجود ندارد، لیزر باید آنها را از اول بسازد.
کاربرد پرینتر لیزری
در هنگام خرید پرینتر اچ پی، اولین سوالی که به ذهن ما خطور میکند این است، پرینتر جوهرافشان بهتر است یا لیزری؟ برای اینکه بتوانید به این سؤال پاسخ دهید و در نهایت بین این دو مدل یکی را انتخاب کنید، باید با کاربرد آنها به خصوص با کاربرد پرینتر لیزری آشنا باشید.
اگر روزانه باید اسناد و جزوات زیادی را پرینت و بایگانی کنید و کیفیت چاپ سیاه و سفید متون برای شما اهمیت زیادی دارد، بهتر است پرینتر لیزری را انتخاب کنید. این چاپگر در شرکتهایی که حجم کاری بالایی دارند و سرعت پرینت برای چاپ سریع اسناد، برای آنها اهمیت زیادی دارد میتواند بسیار مفید و کاربردی باشد. پرینتر لیزری برای چاپ متون و فونتهای ریز و درشت بهترین انتخاب هستند.
چگونگی عملکرد چاپگر لیزری
وقتی چیزی را چاپ میکنید، کامپیوتر یک جریان عظیم از دادههای الکترونیکی (چندین مگابایت یا میلیونها کاراکتر) را به چاپگر لیزری ارسال میکند. یک مدار الکترونیکی در چاپگر وجود دارد که معنی تمام این دادهها را میفهمد و میداند که آنها باید روی صفحه کاغذ به چه شکل ظاهر شوند. این مدار، یک اسکن لیزری را بر سطح درام در داخل چاپگر به عقب و جلو میکشد تا یک الگوی الکتریسیتهای ساکن ایجاد کند. الکتریسیته ساکن، نوعی پودر به نام تونر را جذب صفحه میکند. و در انتها نیز، درست همانطور که یک دستگاه فتوکپی عمل میکند، یک بخش اتصال دهنده وجود دارد که تونر را به کاغذ میچسباند.
طرز کار پرینترهای لیزری
همانطور که اشاره کردیم جنس تونر به کار رفته در کارتریج، پلی استر است. پلی استر به دلیل پلاستیکی که دارد، الکتریسیته را درون خود نگه داشته و بار منفی را جذب میکند. بعد از ارسال دستورات چاپی از سیستم به پرینتر، کارتریج درام را که وظیفه چاپ تصاویر را برعهده دارد، چرخانده و آن را تمیز و سپس داغ میکند.
همزمان با انجام اینکار، لیزر پرینتر روی این قطعه تابیده و بخشهایی از آن را دارای بار الکتریکی میکند. ذرات تونر نیز که از قبل خود دارای بار بودند، با چرخیدن درام جذب بخشهای دارای بار شده و سپس تصاویر و متون را روی کاغذ منتقل میکنند.
انواع چاپگرهای لیزری
چاپگرهای لیزری براساس کاربرد و قابلیتهایی که دارند، به انواع مختلفی تقسیم میشوند. اگر بخواهیم انواع چاپگرهای لیزری را براساس قابلیت و نوع چاپ آنها طبقه بندی کنیم، باید بگوئیم پرینترهای لیزری به دو دسته رنگی و تک رنگ تقسیم میشوند. اشاره کردیم که تونرها بسته به نوع پرینتری که برای خود انتخاب میکنید، متفاوت هستند. پرینترهای تک رنگ از کارتریجهای مشکی و پرینترهای رنگی علاوه بر رنگ مشکی از آبی، زرد و قرمز نیز استفاده میکنند.
اگر پرینترهای لیزری را براساس کاربردی که دارند تحلیل کنیم، باید آنها را به تک کاره و چند کاره تقسیم کنیم. پرینترهای لیزری تک کاره، تنها قابلیت چاپ اسناد و تصاویر را دارند. این در حالیست که پرینترهای لیزری چندکاره علاوه بر چاپ، توانایی کپی، فکس و حتی اسکن را نیز دارند.