ضرورت استفاده از پرینتر
پرینتر وسیله ای از تجهیزات جانبی رایانه است که به شما این اجازه را خواهد داد که بتوانید تصویر نمایش داده شده بر روی صفحه نمایشگر را بر روی کاغذ چاپ کنید و مورد استفاده قرار دهید . اولین چاپگر توسط چستر کارلسون در سال 1938 اختراع و روانه بازار شد .
سپس بعد از آن مهندس گری استارات در سال 1977 با اضافه کردن چند ویژگی جدید دستگاه چاپگر لیزری را اختراع کرده و در بازار به فروش رساند. در اواسط دهه ۱۹۸۰ بود که پرینترهای جوهر افشان به بازار معرفی شدند و با گذشت مدت زمانی کوتاهی توانست جایگاه خود را به عنوان یکی تجهیزات پرکاربرد و مفید مستحکم سازند . نخستین سازنده چاپگر را کمپانی استون می دانند . این کمپانی یک شرکت فناوری ژاپنی به حساب می آید که به عنوان بزرگترین تولید کننده پرینتر و تجهیزات مرتبط با تصویربرداری شناخته شده است .
منبع تأمین رنگ در چاپگرها ، بسته به نوع چاپگر، تونر یا کارتریج است . انواع چاپگر ها بر اساس نوع استفاده کاربر به دو دسته رنگی و سیاه و سفید تقسیم می شوند . پرینتر های موجود در سراسر دنیا به 5 دسته : چاپگر های ماتریس سوزنی , چاپگر لیزری , چاپگر جوهر افشان , تماسی و غیر تماسی تقسیم بندی می شوند .
پرینترهای جوهر افشان
تولیدکنندگان پرینتر در حالحاضر با عرضه چاپگرهای پیشرفته و تکمیل فناوری مدلهای پیشین، سعی در جلب رضایت کاربران خود دارند. برای مثال در حال حاضر «چاپگرهای جوهرافشان» با امکان اتصال به دوربینهای دیجیتال، سبب تحولی بزرگ در زمینه چاپ تصاویر گشتهاند. در صورتی که از جوهر و کاغذ مخصوص چاپ تصاویر در چنین چاپگرهایی استفاده شود، تصاویر چاپ شده دارای کیفیت بسیار بالائی خواهند بود.
پرینترهای لیزری
مزیت برجسته و مهم در «چاپگرهای لیزری» تک رنگ، کیفیت بالای چاپ آنهاست. با توجه به امکانات موجود در این چاپگرها نظیر حافظه و سینی محل استقرار کاغذ، می توان از آنها در حجم عملیات چاپ بالا، استفاده نمود. یکی از مدلهای دیگر چاپگرهای لیزری، «چاپگرهای لیزری رنگی» هستند که میتوان از آنها جهت چاپ متن و تصاویر با کیفیت و با سرعت مناسب، استفاده نمود.
امروز بسیاری از کاربران گرایش به استفاده از چاپگرهای لیزری یافتهاند و دلیل این امر کاهش قیمت چاپگرهای لیزری رنگی است. لیکن عموم کاربران پیش از خرید پرینتر علاوه بر در نظرداشتن قیمت، به پارامترهای دیگری نظیر سرعت و کیفیت نیز توجه دارند و تصمیم نهایی خود جهت خرید را بر اساس توازن بین پارامترهای فوق، اتخاذ میکنند. امیدواریم پاسخ این پرسش را که پرینتر چیست و چگونه کار می کند را به نحو شایسته ای داده باشیم.
انواع پرینترها
پرینتر لیزری سیاه و سفید (تک رنگ)
پرینترهای لیزری تکرنگ مانند دستگاه فتوکپی عمل میکنند که همین مسئله باعث می شود سرعت بالایی نیز داشته باشند . پرینترهای لیزری سیاه و سفید بهترین انتخاب برای چاپ صفحات متنی در تعداد بالا هستند زیرا دارای دقت بالایی هستند . از ویژگیهای فوق العاده استفاده از پرینتر های لیزری تک رنگ قیمت پایین برای هر صفحه چاپ است . در حالت کل یک چاپگر لیزری بهترین انتخاب برای یک اداره بزرگ است که نیاز به چاپ متن های زیاد در طول روز دارند .
پرینتر رنگی لیزری
پرینترهای لیزری انتخابی به بهتری از جهت چاپ تصاویر گرافیکی و عکس هستند. تونرها در این پرینترها جایگزین جوهر شدند . این چاپگرها باعث به وجود امدن تصاویر گرافیکی و عکسهایی با کیفیت عالی میشوند که مورد نیاز عکاسکان و گرافیست های حرفه ای می باشد . با توجه به کیفیت بالای این چاپگرها، مسلم است که قیمت بالایی نیز داشته باشند. این پرینترها مناسب برای کاربرد های حرفهای زیادی می باشد و برای محیط منزل و استفاده عمومی مناسب نمی باشد .
پرینتر چگونه کار می کند؟
نحوه کار یک پرینتر و اینکه پرینتر چگونه کار می کند ، بر اساس ساختاری که دارد تعیین میگردد و عملکرد هر مدل متفاوت از دیگری است. پرینترهای متفاوتی با ساختارهای متعدد در بازار موجود هستند که از سوی کمپانیهای گوناگون عرضه شدهاند. صرفنظر از کیفیت خروجی، این دستگاهها عملکرد متفاوتی دارند، از همینرو کاربر میبایست پرینتر خود را بر اساس نیاز و انتظارات خویش انتخاب و تهیه نماید. در هر حال ،پرینتر، در جایگاه یکی از لوازم جانبی کامپیوتر به کاربر کمک میکند تا متن یا تصویر ایجادشده در کامپیوتر را بر روی کاغذ دلخواه چاپ کند.
پرینترها در انواع و مدلهای متفاوتی طراحی و تولید میشوند که عبارتند از: چاپگر ماتریس سوزنی، چاپگر لیزری، چاپگر جوهرافشان، تماسی و غیرتماسی. جهت آشنایی با شیوه کار پرینترها و اینکه هر پرینتر چگونه کار می کند مطلب زیر را همخوان شویم
پرینتر های سه بعدی
پرینت ۳ بعدی یا ساخت افزایشی به فرآیند تولید قطعات سه بعدی از فایل دیجیتالی آن گفته می شود ، این یعنی از فایل دیجیتالی که مشاهده میکنید نمونه سه بعدی آن را طراحی میکند . این تکنولوژی به این علت که طراحی از طریق کامپیوتر و پرینتر سه بعدی به طور مستقیم منجر به تولید قطعه فیزیکی می شود ، مهم می باشد .
فرآیند تولید افزایشی یک شی ، با قرار دادن لایه های متوالی از مواد اولیه ایجاد می شود و این روند تا تکمیل قطعه ادامه می یابد. هر یک از این لایه ها را می توان به عنوان یک مقطع افقی نازک برش از قطعه نهایی و پایانی مشاهده کرد . ساخت افزایشی مخالف ساخت کاهشی که در آن با برداشتن یا ایجاد حفره قطعه نهایی شکل می گیرد ، می باشد.